News.ua


росія поставила на паузу виробництво ЗРК — розвідка

Апрель 17
14:17 2022


Виробництво російських зенітних ракетних комплексів поставлено на паузу, працівників заводів відправляють у відпустку або на війну.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Виробничі потужності «Ульяновського механічного заводу» (АТ «УМЗ», Ульяновськ) фактично зупинено. «УМЗ» – виробник радіолокаційних систем та засобів протиповітряної оборони ближньої і середньої дальності для сухопутних військ ЗС РФ (ЗРК «Бук», ЗРК «Куб», ЗГРК «Тунгуска»). Причини критичного стану виробництва – використання великої кількості комплектуючих та електронних компонентів у виготовленні продукції військового призначення», — йдеться у повідомленні.

Як зазначають у розвідці, донедавна основним постачальником російського ВПК була Німеччина, проте від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України будь-яку співпрацю було припинено.

За словами працівників, продовжувати виробництво власними силами завод не в змозі, оскільки у технологічному процесі не використовується «практично нічого російського».

У ГУР зазначають, що зараз керівництво заводу шукає можливості обійти санкції та налагодити постачання через треті країни (зокрема Казахстан). Однак такі схеми призводять до значного подорожчання комплектуючих через необхідність платити за послуги країнам-посередникам. А це не передбачено бюджетом, і збільшити його немає можливості.

«Тож працівникам надають вибір: йти у неоплачувану відпустку або підписувати контракт зі збройними силами для участі у війні в Україні. Рекомендована посада – «оператор-навідник» ЗРК «Бук». Пропонована зарплатня – 50000 рублів на місяць», — інформують у ГУР.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

США, союзники і партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортні обмеження. Багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із проєктів з російськими партнерами.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Відмовив двигун — у Латвії літак здійснив аварійну посадку на шосе

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua