News.ua


росія навмисно обстрілює житлові будинки в Україні — МЗС Франції

Апрель 28
20:47 2023


Франція «найрішучішим чином» засудила удари, завдані росією минулої ночі по мирних містах України, зокрема в Черкаській, Дніпропетровській та Київській областях.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві МЗС Франції оприлюдненій сьогодні, повідомляє CNN.

У заяві наголошується на навмисному обстрілі росією житлових будинків в центральній частині міста Умань, що «призвело до значних жертв серед цивільного населення, включно з дітьми».

«Такі удари по українській інфраструктурі та цивільному населенню підкреслюють явне бажання росії продовжувати ескалацію загарбницької війни в Україні», — заявили в міністерстві.

Читайте також: Ракетна атака: у трьох містах зруйновані житлові будинки, серед загиблих — четверо дітей

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна наголосила, що країна продовжуватиме підтримувати українські суди та Міжнародний кримінальний суд «для боротьби з безкарністю» за військові злочини росії.

В Умані врятували 10 людей / Фото: ДСНС

Як повідомляв Укрінформ, удосвіта загарбники обстріляли Умань крилатими ракетами. В одній дев’ятиповерхівці повністю зруйновано під’їзд, загалом постраждали 10 будинків.

За останніми даними, кількість загиблих унаслідок ракетного удару російських військових по житловій багатоповерхівці в Умані Черкаської області зросла до 23 осіб. Серед них – четверо дітей.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Британія планує озброїтися власною гіперзвуковою ракетою до 2030 року — The Telegraph

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua