News.ua


Росія має припинити агресію проти України – глава МЗС Австрії

Август 24
00:51 2023

Австрія наполягає на тому, що Росія має припинити агресію проти України, а міжнародні кордони повинні бути відновлені.

Про це заявив федеральний міністр з питань європейських та міжнародних справ Республіки Австрія Александр Шалленберг під час онлайн-виступу на третьому Міжнародному саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хотів би чітко сказати, що вторгнення Росії в лютому 2022 року було значним порушенням міжнародного права. Причиною цього була ще більш давня анексія Криму. Нам треба зробити основне – відновити міжнародний порядок і міжнародні кордони», — сказав Шалленберг.

Читайте також: Президент Австрії запевнив голову Єврокомісії у подальшій підтримці України

Він запевнив, що Австрія продовжить тиск щодо значного порушення прав людини і анексії Криму, а також її впливу на безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні, зокрема на експорт продовольчих товарів.

«Агресія Росії повинна припинитися, тому що факт залишається фактом: Крим – це Україна», — підкреслив очільник МЗС Австрії.

Як повідомлялося, у Києві проходить третій Міжнародний саміт Кримської платформи, присвячений баченню України майбутнього тимчасово окупованого Криму і питанням безпеки у Чорноморському регіоні.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Чорному й Азовському морях російських військових кораблів немає

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua