News.ua


Російський газ є найбруднішим у світі — Зеленський на зустрічі з міністром енергетики США

Август 31
21:13 2021

Президент України Володимир Зеленський та міністр енергетики Сполучених Штатів Америки Дженніфер Гренхольм обговорили загрози “Північного потоку – 2”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання енергетичної безпеки України та регіону. Відбувся детальний обмін думками щодо загроз «Північного потоку – 2» для безпеки України та енергетичної безпеки у Європі. Було констатовано спільність підходів України та США щодо ризиків, які становить цей проєкт.

“Російський газ є найбруднішим у світі через значні викиди метану в процесі видобутку та транспортування, а також через корупцію, шантаж і маніпуляції”, – заявив Президент України.

Читайте також: Ми усвідомимо, що зробили велику помилку — Тейлор про рішення США щодо Nord Stream 2

Зеленський наголосив на важливості створення ефективних запобіжників від використання Росією газу як зброї.

У цьому контексті він відзначив важливість якнайшвидшого започаткування регулярних тристоронніх консультацій у форматі Україна – Німеччина – США з питань збереження українського транзиту та забезпечення європейської енергетичної безпеки.

Сторони детально обговорили шляхи активізації співпраці між Україною та Сполученими Штатами у сфері енергетики, протидії кліматичним змінам та “зеленої” трансформації.

Читайте також: Для безпеки ЄС транзит газу через Україну слід зберегти принаймні до 2035 року — Вітренко

“Ми свідомо обрали шлях реформ і декарбонізації енергетичної галузі”, – повідомив глава держави.

Було наголошено, що залучення США до реалізації цього амбітного плану відкриває можливості для розбудови нової якості партнерства між країнами.

Окрему увагу було приділено співпраці у сфері ядерної енергетики та реалізації проектів щодо будівництва додаткових реакторів на українських АЕС, використання малих модульних реакторів.

Читайте також: Сертифікація Nord Stream 2 AG за європейським законодавстом неможлива — Вітренко

Президент України висловив переконання, що започаткування Стратегічного діалогу з питань енергетики та клімату між Україною і Сполученими Штатами сприятиме подальшій активізації двосторонньої співпраці й практичній реалізації спільних ініціатив і проєктів.

Крім того, Зеленський подякував міністру енергетики США за участь в саміті Кримської платформи та підтримку з боку американської сторони у відновленні суверенітету й територіальної цілісності України.

Читайте також: Зеленський і Байден обов’язково говоритимуть про безпеку України — Волкер

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський перебуває у Вашингтоні з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена.

1 вересня мають відбутися перемовини глав держав.

Завершення візиту заплановане на неділю, 5 вересня.

Фото: Офіс Президента

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Таємничий вибух у військовій академії Петербурга: з’явилися нові деталі

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua