News.ua


Резніков обговорив з генсекретаркою ОБСЄ ситуацію на сході України

Май 28
14:35 2021

Віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков та генеральний секретар ОБСЄ Хельга Шмід під час офіційної зустрічі обговорили низку нагальних питань, пов’язаних з тимчасовою окупацією територій України Російською Федерацією.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Мінреінтеграції.

«Ми вдячні за підтримку ОБСЄ як головного миротворця та координатора у цих складних переговорах, і ми сподіваємось на таку підтримку в майбутньому. Ми розуміємо непрості умови, в яких функціонує Місія ОБСЄ, і готові заявити про свою підтримку як Місії, так і Офісу Спеціального представника СММ ОБСЄ”, — підкреслив Резніков.

Віцепрем’єр також поінформував про кроки України в рамках реінтеграції та наголосив на незмінній позиції України щодо послідовності та відданості виконання Мінських домовленостей.

«На даний час триває робота зі створення Українського національного центру з питань миробудування, основним завданням якого буде створення бази даних про порушення прав людини, пов’язаних з російською агресією на тимчасово окупованих територіях. Більше того, одним із завдань Центру буде встановлення національного діалогу, що є дуже важливим питанням. Друга важлива річ — доопрацювання законопроєкту про державну політику перехідного періоду, який враховуватиме основоположні принципи ООН щодо перехідної юстиції. Хочу наголосити, що підготовка законопроєкту та плану його прийняття Верховною Радою України жодним чином не є відмовою або відходом від Мінських домовленостей. Ми надіслали законопроєкту до посольств G7 для розгляду, і перш за все до Німеччини та Франції як членів Нормандської четвірки. Ми плануємо надіслати документ Венеціанській комісії, і ми однозначно хочемо залучити до консультацій БДІПЛ ОБСЄ. Ми хотіли б активно обговорити законопроєкту з нашими міжнародними партнерами в абсолютно прозорій формі», — заявив Резніков.

Читайте також: Окупанти стріляли з мінометів та атакували з дрона позиції ЗСУ

Хельга Шмід, своєю чергою, наголосила на важливості розв’язання питання про вільне пересування людей через лінію зіткнення. У зустрічі також взяв участь головний монітор СММ ОБСЄ в Україні, посол Яшар Халит Чевік.

Як повідомлялося, віцепрем‘єр-міністр України — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков перебуває з офіційним візитом в Брюсселі 27-28 травня.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Британії жителів попросили зробити запаси їжі та води на 3 дні: відома причина

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua