News.ua


Проведення на захоплених територіях «референдумів» неможливе навіть теоретично — Старух

Июль 27
14:01 2022


Начальник Запорізької ОВА Олександр Старух переконаний, що загарбники навіть теоретично не можуть провести так звані «референдуми» на захопленій території.

Про це він заявив у ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Референдум – це волевиявлення мешканців країни, що здійснюється у певному порядку. Україна нічого не організовує, тому наміри окупантів не мають юридичного підґрунтя. Вони у своїй країні жодного разу не провели чесних виборів чи опитувань населення. Тому вони навіть теоретично не можуть провести референдум, їм немає чого робити на наших територіях», — наголосив очільник ОВА.

На його переконання, це лише спроби загарбників посилити тиск на населення та вести агресивну інформаційну війну.

Читайте також: Псевдореферендуми на окупованих територіях неприпустимі – ЦВК

Старух також поінформував, що кількість затриманих та викрадених людей на захоплених територіях збільшується щодня. Людей викрадають і тримають у підвалах. «Це терористична політика: залякати, забрати кошти, політично натиснути», — наголосив він.

Як повідомлялося, в ОРДЛО загарбники оголосили агітаційну кампанію щодо «референдуму про возз’єднання з росією».

Крім того, російські ЗМІ повідомляють про плани провести «референдуми» в Херсонській і Запорізькій областях на початку вересня.

Читайте також: рф готує «референдум» із приєднання захоплених регіонів України — СБУ

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявляв, що ініціативи рф щодо проведення «референдумів» на тимчасово окупованій території України засвідчують дедалі більшу втрату росією зв’язку з реальним станом справ.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Польщі вшанували пам’ять воїнів Армії УНР

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua