News.ua


Президент затвердив рішення РНБО про прискорення судової реформи

Июль 01
00:27 2023


Володимир Зеленський підписав указ щодо введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про прискорення судової реформи та подолання проявів корупції у системі правосуддя»

Відповідний указ оприлюднено на сайті глави держави, передає Укрінформ.

Відповідно до статті 107 Конституції України Президент постановив увести в дію рішення РНБО від 23 червня 2023 року «Про прискорення судової реформи та подолання проявів корупції у системі правосуддя».

Контроль за виконанням рішення покладається на секретаря РНБО.

Як зазначається, РНБО вирішила звернутися до суб’єктів права законодавчої ініціативи щодо необхідності розгляду питання внесення змін до Кримінального кодексу в частині посилення кримінальної відповідальності за корупційні кримінальні правопорушення у сфері правосуддя, передбачивши покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років з конфіскацією майна;

Також передбачається посилити роль інституту суду присяжних та розширити випадки його застосування.

Окрім того, передбачено проведення Вищою радою правосуддя перевірки всіх суддів Верховного Суду на предмет можливого вчинення ними дисциплінарних проступків або грубого чи систематичного нехтування обов’язками судді, підтвердження законності джерел походження майна.

Указ набирає чинності з дня опублікування.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

12 признаков рака печени, о которых нужно знать

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua