News.ua


Прем’єр Швеції каже про безпекові загрози, якщо Фінляндія вступить до НАТО окремо

Февраль 20
04:48 2023


Якщо Фінляндія вступить до НАТО раніше від Швеції, це може нашкодити стратегічним інтересам обох країн.

Таку позицію висловив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, повідомляє Укрінформ із посиланням на The Financial Times.

“Дуже близьку військову співпрацю між Швецією та Фінляндією, яку ми вели до вступу до НАТО, буде вкрай ускладнено, якщо нас буде розділено членством”, — сказав глава уряду.

На його переконання, затримка із прийомом Швеції до НАТО матиме негативні наслідки для регіональної безпеки: “Це буде негативом для Швеції, для нашого регіону, для НАТО та спроможності Швеції разом із Фінляндією підтримувати безпеку під час війни у нас по сусідству”.

Читайте також: Фінляндія готова вступити до НАТО сама, якщо Туреччина відмовить Швеції

З огляду на це премʼєр-міністр закликав одночасно прийняти обидві країни до Північноатлантичного альянсу. “Ми розпочали процес разом, просувалися разом і хочемо завершити його разом. Є дуже добрі причини схвалити наш вступ до саміту НАТО у Вільнюсі (запланований на липень — ред.)”, — наголосив Крістерссон.

Він додав, що Швеція та Фінляндія “мають спроможності у нашій частині світу, від яких виграють держави НАТО, включно із Туреччиною”.

Читайте також: Столтенберг в Анкарі: Настав час зробити Швецію і Фінляндію повноправними членами НАТО

Як відомо, Швеція й Фінляндія вирішили вступити до НАТО після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну в лютому 2022 року.

29 червня на саміті в Мадриді країни НАТО офіційно запросили їх стати членами Альянсу.

Для приєднання необхідна згода всіх 30 членів НАТО, а також ратифікація цього кроку парламентами цих країн. Зараз процес уповільнюється через позицію Угорщини й Туреччини.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Технологія китайських розробників, що конкурує з чипами Neuralink, пройшла успішні випробування

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua