News.ua


Прем’єр Греції візьме участь у Саміті миру

Май 23
16:20 2024

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс у телефонній розмові з Президентом України Володимиром Зеленським підтвердив свою участь в інавгураційному Саміті миру.

Про це глава Української держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Поговорив із прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом про майбутній Саміт миру у Швейцарії. Вдячний панові прем’єр-міністру за підтвердження його участі. Ми обговорили зусилля, необхідні для залучення якнайширшого кола держав», — зазначив Зеленський.

Він зауважив, що Україна має повну підтримку Греції і щодо початку у червні фактичних переговорів про вступ до ЄС.

«Ми також продовжуємо роботу над двосторонньою безпековою угодою в межах Вільнюської декларації G7», — поінформував Президент.

Читайте також: Саміт миру здатен повернути дієвість Статуту ООН і повний захист кожній нації — Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська Формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної Росією війни.

Фото: АА

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Сирський привітав мусульман зі святом: Бажаю зустріти наступний Курбан-Байрам у мирній Україні

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua