News.ua


Практично все суспільство вважає московський патріархат злом, яке треба викорінювати — експерт

Апрель 16
04:30 2023


Практично все українське суспільство вважає московський патріархат злом, яке треба викорінювати.

Про це сказав голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) Віктор Єленський в ефірі «Радіо NV», передає Укрінформ.

«Більша частина суспільства, або практично все суспільство вважає, що московський патріархат це зло і це зло треба викорінювати», — сказав Єленський.

За його словами, в Україні дуже тривалий час був запит на єдність церков, але нині його немає.

Він зазначив, що наразі є тільки запит на те, щоб московський патріархат припинив своє існування в Україні, та інколи цей запит виходить за межі правового поля.

Читайте також: В Україні 70% громадян підтримують заборону діяльності УПЦ МП

«Мотиви, спонукання зрозумілі. І тут багато залежить і від тих, хто називає себе активістами, і від тих хто забезпечує громадський порядок, і великою мірою від керівництва УПЦ МП. Воно має дати собі відповідь на питання: що є для вас таким цінним у москві, що ви не можете перервати з нею зв’язок? Розумієте, підпорядкування москві не є частиною православного віровчення», — додав голова Держслужби.

Як повідомлялося, Національний заповідник «Києво-Печерська Лавра» оголосив про розрив договору про оренду з Українською православною церквою московського патріархату з 29 березня 2023 року.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Рене Софер во второй раз вышла замуж за бывшего мужа

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua