News.ua


Посол Німеччини: Працюємо над пакетом дуже жорстких санкцій проти РФ

Февраль 03
21:27 2022

Німеччина разом з партнерами працює над пакетом дуже жорстких санкцій проти Росії у разі її нової атаки на Україну, який включає всі можливі види санкційних обмежень.

Про це заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен в інтерв’ю «Радіо НВ», повідомляє Укрінформ.  

«Ми зараз працюємо над пакетом дуже жорстких санкцій разом з нашими партнерами у ЄС, Великій Британії і США. Весь наш уряд сказав, що це будуть дуже жорсткі санкції. Всі санкції можливі,.. у тому числі і пов’язані з Nord Stream 2, якщо Росія знову атакуватиме Україну», — сказала Фельдгузен.

Вона додала, що багато людей вважають, що економічні відносини Німеччини з Росією є дуже тісними, але насправді це перебільшення.

Читайте також: Німеччина разом із Фінляндією вирішить, чи отримає Україна естонські гаубиці — посол

«Можливо, вони тісніші, ніж з іншими країнами, але торгівля з Росією становить лише 2 відсотки від нашої загальної торгівлі, тобто дуже мало. Німеччина – експортна нація, ми дуже швидко можемо змінити відносини, які маємо у зовнішній торгівлі», — зазначила посол.

Водночас вона ухилилася від прямої відповіді на запитання щодо готовності Німеччини до запровадження персональних санкцій стосовно президент РФ і його найближчого оточення у разі розширення агресії проти України.

«Ми ведемо щоденні перемовини з нашими партнерами і обговорюємо всі можливі санкції», — сказала Фельдгузен.

Читайте також: У Сенаті США готують законопроєкт про превентивні санкції проти Росії

Як повідомлялося, Сполучені Штати та їхні союзники підготували список осіб із оточення російського президента Володимира Путіна, проти яких можуть бути запроваджені персональні санкції у разі вторгнення Росії в Україну. За інформацією високопосадовця адміністрації президента США, до списку включені фізичні особи, які «входять до найближчого кола Кремля або близькі до нього, а також відіграють роль в ухваленні владою Росії рішень або щонайменше беруть участь у дестабілізаційних діях Кремля». Це можуть бути чиновники, найвищі посадові особи та члени рад директорів державних компаній.

У МЗС Великої Британії раніше оголосили, що планують внести поправки до законів, які дозволять запроваджувати санкції проти російських банків, енергетичних компаній та «олігархів, близьких до Кремля» у звʼязку із загрозою російського збройного вторгнення в Україну.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

З грудня НСЗУ укладатиме довгострокові договори на реімбурсацію ліків

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua