News.ua


Посол Грузії після майже річної перерви повернувся в Україну

Апрель 22
13:17 2021

Посол Грузії Теймураз Шарашенідзе повернувся в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

“Після тривалої перерви до Києва повернувся посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе. Це стало результатом домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови Президента України Володимира Зеленського з Президентом Грузії Саломе Зурабішвілі 15 квітня 2021 року”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у четвер, 22 квітня, відбулася зустріч заступника глави МЗС Василя Боднара з послом Грузії, під час якої сторони підкреслили прагнення активізувати розвиток українсько-грузинських відносин, взаємодію у двосторонньому і багатосторонньому вимірах з метою зміцнення безпеки в регіоні.

Читайте також: Грузія працює над поверненням посла до Києва

Боднар детально поінформував про зростаюче загострення безпекової ситуації на сході Української держави, а також в Азово-Чорноморському регіоні, що пов’язано з провокативними і дестабілізуючими діями Росії. Він привернув увагу до небажання РФ дотримуватися режиму припинення вогню, активного стягування військ до українсько-російського кордону та в тимчасово окупованому Криму.

Шарашенідзе висловив солідарність з Україною, підтвердив незмінність підтримки Грузією суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Сторони обговорили графік контактів на найвищому і високому рівнях цьогоріч.

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила про необхідність повернення до Києва посла Грузії в Україні, який був відкликаний для консультацій 8 травня минулого року після призначення експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі головою виконкому Національної ради реформ України.

Тбіліський міський суд у січні 2018 року визнав Саакашвілі винним у зловживанні службовими повноваженнями і засудив експрезидента до позбавлення волі строком на 3 роки. Верховний суд Грузії залишив цей вирок чинним.

Фото mfa.gov.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Times: Трампа переконують вимагати від НАТО 3% ВВП витрат на оборону

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua