News.ua


Попри заборону Онуфрій провів службу в Києво-Печерській лаврі

Апрель 02
15:49 2023


Попри те, що УПЦ МП мала покинути приміщення Києво-Печерської лаври, митрополит Онуфрій у неділю, 2 квітня, провів літургію у Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

«2 квітня 2023 року, у Неділю 5-ту Великого посту, преподобної Марії Єгипетської, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври», — йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, суд відмовив у забезпеченні позову Української православної церкви (московського патріархату) до Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» про визнання недійсним правочину щодо відмови у продовженні безоплатного користування культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю.

Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» оголосив про розрив договору оренди з Українською православною церквою московського патріархату з 29 березня.

Читайте також: Заповідник «Києво-Печерська лавра» подав позов проти УПЦ МП

30 березня комісія Міністерства культури та інформаційної політики мала розпочати інвентаризацію майна Києво-Печерської лаври. Однак прибічники УПЦ (МП) завадили діяльності комісії.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності на території Києво-Печерської лаври. Заявники повідомили, що під час зйомки сюжету один зі священнослужителів пошкодив обладнання оператора.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Припинення вогню в Україні без виведення військ РФ немає нічого спільного з миром — Кислиця

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua