News.ua


Польща пропонує спрямувати активи рф на відбудову України і подолання енергокризи у ЄС

Октябрь 07
20:41 2022

Заморожені активи росії у розмірі 350 мільярдів євро слід спрямувати на відбудову України та розв’язання проблеми цін на енергоносії у Європі.

Таку думку висловив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у розмові з журналістами під час саміту Європейської політичної спільноти в Чехії, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується коштів, то я вказав одне джерело, яке можна порівняно легко отримати. А саме заморожені активи російської федерації, величезні активи — приблизно 350 мільярдів євро. І сьогодні можна здобути ці кошти для благополуччя України, яку потрібно відбудовувати на них, а також для потреб жителів ЄС, зокрема і для потреб жителів Польщі», — сказав Моравецький.

За його словами, сьогодні на саміті не було прийнято формальних рішень стосовно енергетичного ринку, однак «можна говорити про певне зближення позицій».

Читайте також: Держави мають проявити політичну волю, щоб конфіскувати заморожені активи рф — Мін’юст

Прем’єр-міністр Польщі висловив надію, що ЄС діятиме злагоджено, зокрема у вирішенні питання цін на енергоносії.

«Польща дотримується позиції… — це замороження системи схеми торгівлі викидами ЄС, обмеження цін на газ та зміна механізму розрахунку цін на енергоносії», — сказав глава польського уряду.

Наступний, формальний саміт ЄС відбудеться за два тижні у Брюсселі.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що російські активи за кордоном потрібно не лише заморозити, а й спрямувати на відбудову України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Таджикистан вручив ноту протесту російському послу

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua