News.ua


Польща обрала американську Westinghouse для будівництва АЕС на своїй території

Октябрь 29
02:13 2022


Республіка Польща співпрацюватиме зі США над створенням нової АЕС у Польській державі у контексті зусиль з протидії енергетичній кризі, яку спричинила війна рф проти України.

Про це йдеться в повідомленні в п’ятницю телеканалу CNN, передає Укрінформ.

«Польща оголосила, що співпрацюватиме зі Сполученими Штатами, щоб розпочати свою ядерно-енергетичну програму з метою диверсифікації енергопостачання», — зауважується в повідомленні.

Читайте також: Польська армія отримала перші безпілотники Bayraktar

З цією метою прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецькі провів зустрічі з представниками державної влади в США, після чого оголосив, що польський енергетичний проєкт покладатиметься на «безпечні й надійні» технології американського гіганта Westinghouse Electric.

Зазначається також, що спільний проєкт оцінюється в $40 мільярдів.

Читайте також: Польща скасувала спрощений доступ росіян до ринку праці

У цьому зв’язку Моравецький заявив у п’ятницю в твіттері, що «потужний польсько-американський альянс гарантує успіх у спільних ініціативах».


A strong alliance guarantees the success of our joint initiatives. After talks with @VP K.Harris and @SecGranholm we confirm our nuclear energy project will use the reliable, safe technology of @WECNuclear. Thank you @USAmbPoland. Council of Ministers resolution on Wednesday
— Mateusz Morawiecki (@MorawieckiM) October 28, 2022

Як повідомлялося, Польща давно планувала звести на своїй території атомну електростанцію. Водночас війна росії в Європі прискорила цей процес.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Український баскетболіст Шульга продовжить кар’єру у топовому клубі NCAA

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua