News.ua


Полонених з «Азовсталі» утримують у задовільних умовах — дружина командира

Май 25
07:14 2022


Українських воїнів, захоплених російськими військами після тримісячної облоги Азовсталі, утримують у «задовільних» умовах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Gardian, посилаючись на слова дружини командира частини.

Командир батальйону «Азов» Денис Прокопенко зміг коротко зателефонувати своїй дружині Катерині, і вона передала, що полонені не зазнавали насильства. Проте невідомо, чи міг Прокопенко вільно говорити під час спілкування. 

«Він сказав, що в нього все добре, і запитав, як я, – розповіла Катерина Прокопенко виданню у вівторок. — Я чув з інших джерел, що умови більш-менш задовільні».

Читайте також: МКЧХ не буде публікувати список полонених з «Азовсталі», рідні можуть робити запити

«Їх годують, дають воду. Умови відповідають вимогам, і за цей короткий період вони не зазнали насильства, – сказала Катерина. — Що буде далі, ми, звичайно, не знаємо, але на цей момент є треті сторони — ООН і Червоний Хрест — які контролюють ситуацію».

Більшість поранених бійців «Азову» утримуються у в’язниці в селі Оленівка в окупованому Донецькому регіоні, менша група важкопоранених перебуває в лікарні міста Новоазовська.

Прокопенко зазначила, що, наскільки їй відомо, нікого з бійців до росії не вивозили.

Читайте також: Зеленський розповів, з ким домовлявся про виведення бійців з «Азовсталі»

Нагадаємо: щонайменше 1000 українських бійців, у тому числі представників батальйону «Азов», минулого тижня були перекинуті на територію, яку контролює росія, після того, як російські війська захопили «Азовсталь» у Маріуполі.

Фото: PAP/EPA

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Польщі затримали групу з дев’яти російських шпигунів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua