News.ua


Поки Україна тримається, армія Франції може залишатися на своїй території — Зеленський

Март 11
23:56 2024

Французькі військові не будуть гинути на українській землі, але якщо Росія нападе на одну з країн НАТО, то для її захисту армія Франції може встати до бою.

Про це Володимир Зеленський розповів ексклюзивному інтерв’ю французькому каналу BFMTV.

«Те, що Макрон сказав — мовляв, ми не можемо нічого виключати, — я думаю, це в першу чергу пов’язано з Путіним. Адже поки Україна тримається, французька армія може залишатися на території Франції. Але якщо Путіну вдасться напасти на якусь державу НАТО, то саме країни Альянсу повинні будуть вирішити, як і в якій кількості вони повинні відправити свої армії, свої батальйони, для війни на її території», — сказав Зеленський.

Він також відповів ведучому, який висловив побоювання, що Франція може стати «стороною війни», якщо відрядить своїх військових в Україну.

Читайте також: Кожне слово зважене: Макрон про свою заяву щодо відправлення іноземних військ в Україну

«Ваші діти не будуть гинути в Україні, але якщо Росія вдереться в країни НАТО, ваші діти можуть бути відправлені в одну з цих країн. І це вже інше питання, це буде колегіальне рішення НАТО, тут мені немає чого коментувати. Але наші діти дійсно гинуть просто тому, що ми маємо спільний кордон з Російською Федерацією», — заявив Президент.

За його словами, Україна не потребує іноземних військ на своїй території. Однак пропозиції щодо технічного персоналу, який може приїздити в нашу країну, щоб не відправляти військову техніку на ремонт до Європ, варто розглянути.

Читайте також: Макрон формує нову вісь протидії російській агресії у Європі — експерт

Як повідомляв Укрінформ, Еммануель Макрон і Володимир Зеленський під час телефонної розмови 10 березня домовилися зустрітись в Україні найближчими тижнями.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Авіація НАТО з початку року на 25% частіше піднімалась для перехоплення російських бортів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua