News.ua


Подоляк розповів, як змінилася позиція росії на переговорах

Март 30
17:09 2022

Російська федерації відмовилася від своїх ультиматумів на переговорах з Україною завдяки героїчній боротьбі українських Збройних сил проти російських загарбників.

Про це член української переговорної делегації, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

Так, Подоляк зазначив, що припинення російсько-української війни відбувається за двома напрямами – військовий фронт, який є основним, та переговорний процес.

«Збройні сили України конкретно розставляють акценти, які ми потім використовуємо в переговорному процесі. Якщо на перших раундах переговорів позиція російської федерації була ультимативна, тому що вони вважали, що в них потужна армія, яка абсолютно швидко закінчить агресивну «спецоперацію», яка виявилася війною, то на сьогодні ми маємо дуже чітку конструкцію, яку нам, переговорній групі, вибудувала армія України. Ми себе почуваємо комфортно і всі ультимативні вимоги російської федерації тихенько вже в сторону відклали. Це сама росія вже зробила, бо розуміє, що з Україною трохи інакше треба спілкуватися», — розповів член української делегації.

Подоляк запевнив, що питання суверенітету і територіальної цілісності України є недоторканним. За його словами, Президент Володимир Зеленський постійно наголошує на цьому в усіх свої директивах. Подоляк також підкреслив, що глава Української держави повністю модерує переговорний процес.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Після нього українська делегація виступила з рядом пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України. Потенційними гарантами відповідної угоди можуть стати Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Китай, Канада, Франція, Німеччина, Туреччина, Італія, Польща, Ізраїль.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Рамина призналась, сколько лет уговаривала Пивоварова на интервью

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua