News.ua


Подоляк переконаний, що ситуація навколо Авдіївки не матиме жодних політичних наслідків

Февраль 16
20:31 2024

В Офісі Президента переконані, що ситуація навколо Авдіївки і можливий відхід українських військових на більш вигідні позиції не матимуть жодних політичних наслідків для держави.

Про це сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини» радник керівника ОП Михайло Подоляк, передає Укрінформ.

«Я не бачу жодних політичних наслідків від цієї ситуації. Бо Росія знищує практично все, що знаходиться в зоні ведення бойових дій. Вона прийшла туди не просто захоплювати щось, а захоплювати, знищуючи все. Політичних наслідків події навколо Авдіївки мати не будуть навіть на внутрішньому ринку РФ із пропагандистської точки зору, бо війна триває 2 роки і за ці 2 роки вона не виглядає так, що Росія тут домінує», — зазначив Подоляк.

Він зауважив, що зараз тактично важливим є пояснювати нашим партнерам, що дефіцит зброї доводить ситуацію до того, що Росія кількісно може дотискати на певних напрямках, бо вона не шкодує ні своїх ресурсів, ні резервів. «І тому потрібно Заходу швидше ухвалювати рішення щодо постачання необхідних військових інструментів Україні. Для наших партнерів важливо зрозуміти, що повільне ухвалення рішень щодо підтримки України — ресурсної, ракетної, дронової, снарядної  призводить до того, що ще один населений пункт повністю зруйнований Росією», — сказав радник керівника ОП.

Що стосується військових, то, за словами Подоляка, українське військове керівництво має право ухвалювати будь-які рішення на полі бою для вирішення необхідних задач. «Збереження життя українських військових і можливість продовжувати ефективні оборонні дії на інших рубежах — це ключове завдання, яким сьогодні опікується новий головнокомандувач ЗСУ і новий Генштаб. Тому військові мають ухвалювати рішення щодо того, чи потрібно далі продовжувати захист конкретного рубежу, чи відійти на більш вигідні позиції, враховуючи те, що Росія має там кількісну перевагу», — підкреслив він.

Читайте також: У районі Авдіївки відбили 27 атак, росіяни продовжують спроби захопити місто

Як повідомляв Укрінформ, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський розповів, що у межах міста Авдіївка тривають запеклі бої, Сили оборони проводяться рейдово-ударні дії для розширення логістичних коридорів.

Раніше він заявив, що командування вирішило відійти з позиції «Зеніт» на південно-східній околиці Авдіївки.

У Третій окремій штурмовій бригаді повідомили, що російські окупанти у боях за Авдіївку застосовують фосфорні снаряди. Також загарбники скидають на українські позиції по 60 авіабомб щодоби. Однак українські підрозділи продовжують гідно протистояти противнику та завдають ворогу рекордних втрат, наголошується у повідомленні 3 ОШБр.

Читайте також: Російські війська не зможуть швидко просуватись у разі захоплення Авдіївки — ISW



Ветеран АТО Євген Дикий розповів, що найближчі 48 годин будуть визначальними у битві із російськими загарбниками за місто Авдіївка.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Переплата за газ: как вернуть средства

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua