News.ua


Переговори про вступ до ЄС можуть розпочатися у червні — Зеленський

Апрель 30
15:36 2024

У червні цього року Україна може розпочати переговори про вступ до Європейського Союзу.

Про це, як повідомляється на каналі глави держави у Телеграмі, Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на конференції «20 років Чехії в ЄС: візія розширеної Європи», передає Укрінформ.

«Я впевнений у тому, що за нашого життя відбудеться така сама конференція, але присвячена 20 рокам України у європейській спільноті – 20 рокам нашого повноправного членства в ЄС. І вже в червні можемо почати цей шлях, фактично розпочавши переговори про вступ України до ЄС», – розповів Зеленський.

За його словами, Європа може бути міцною та дійсно мирною лише тоді, коли ніхто з європейців не залишається за бортом Європи.

«Коли про кожен народ памʼятають, і за долю кожного народу кожен готовий битись, щоб не віддати його злу. Європа приречена бути простором співпраці, щоб залишатись простором життя. Саме це ми повинні підтримувати, саме це ми повинні захищати», – відзначив Президент.

Читайте також: Україна у Брюсселі розповість про реформи перед стартом переговорів щодо вступу в ЄС — Стефанішина

Як повідомлялося, 14 грудня 2023 року Європейська Рада вирішила відкрити переговори про вступ до ЄС з Україною й Молдовою.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Для выезда за границу украинцам понадобится еще один документ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua