News.ua


Пентагон відреагував на заяви Польщі про зменшення підтримки України

Сентябрь 21
21:54 2023


У Пентагоні вважають, що кожна країна ухвалює власне рішення щодо рівня допомоги Україні, заявив речник Пентагону Патрік Райдер, коментуючи заяви Польщі про зниження рівня підтримки на тлі зернової суперечки між двома країнами.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це він сказав у четвер, відповідаючи на запитання журналістів.

«Ми завжди казали, що це суверенне рішення будь-якої країни вирішувати, який рівень підтримки вона збирається надавати», – зазначив Райдер і порадив звернутися за відповідними роз’ясненнями до польської сторони.

Читайте також: Дуда закликає шукати «золоту середину» у суперечці з Україною щодо збіжжя

Водночас він підкреслив, що Польща була однією з провідних країн, «коли справа стосувалася надання допомоги Україні в галузі безпеки, і не тільки в галузі безпеки, а й з точки зору значної гуманітарної допомоги та підтримки більш як мільйона переміщених українців, які вирушили до Польщі внаслідок російського вторгнення».

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявляв, що Варшава нині не передає зброї Києву, оскільки сама здійснює масштабне озброєння і модернізацію своєї армії.

За його словами, Польща в односторонньому порядку запровадила заборону на ввезення українського збіжжя.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

ОАЕ представили нову модель ШІ Falcon 2

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua