News.ua


Паломникам рекомендують утриматися від відвідин Умані на Рош га-Шана

Август 08
19:27 2023


В Черкаській ОВА рекомендують в цьому році паломникам максимально утриматися від відвідин Умані.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, передає Укрінформ.

«За місяць – Рош га-Шана (єврейський Новий рік – ред.). Ми рекомендуємо паломникам максимально утриматися від відвідин Умані, враховуючи війну, регулярні масовані обстріли нашої країни та можливі провокації з боку Росії», — написав очільник області.

Він зазначив, що водночас в ОВА розуміють, що частина вірян, як і торік, усе ж наважаться приїхати. Тому спільно з міською владою, сектором безпеки й оборони, усіма профільними службами обласна влада вже працює превентивно.

«Сьогодні з цього питання провели засідання спецкомісії за участі заступника Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні пані Лірон Фінкельштейн», — зазначив Табурець.

Він підкреслив, що передусім координується робота влади щодо безпекових заходів, котрі як і торік, будуть посилені.

«У деталях поінформую згодом. Також пропрацьовуються інші напрямки, маючи досвід попередніх святкувань. Ідеться про надання меддопомоги, функціонування закладів громадського харчування, роботу комунальників, протиепідемічні заходи та ін.», — запевнив керівник ОВА.

Він наголосив, що ключовим пріоритетом залишається безпека місцевих жителів і приїжджих.

Читайте також: Посол Франції відвідав місце трагедії в Умані

Рош га-Шана — юдейський Новий рік, який святкують два дні поспіль в молодик осіннього місяця за єврейським календарем. Цьогоріч він святкується з 15 вересня. З цього дня розпочинається відлік днів нового єврейського року.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

ФДМУ за тиждень залучив на приватизаційних аукціонах майже 18 мільйонів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua