News.ua


Організатори Вімблдону офіційно забанили російських і білоруських тенісистів

Апрель 20
18:32 2022


«В умовах такої невиправданої та безпрецедентної військової агресії, для російського режиму було б неприйнятно отримувати будь-які вигоди від участі російських чи білоруських гравців у Вімблдоні».

Російські та білоруські тенісисти офіційно не зможуть виступити на престижному тенісному турнірі серії Grand Slam – Вімблдоні-2022 через вторгнення росії в Україну, передає Укрінформ.

«Ми поділяємо загальне засудження незаконних дій Росії та уважно розглянули ситуацію в контексті наших обов’язків перед гравцями, нашою спільнотою та громадськістю Великої Британії як британського спортивного закладу.

Читайте також: На Вімблдон не пустять російських та білоруських тенісистів – NYT

Ми також врахували вказівки уряду Великої Британії щодо спортивних організацій та заходів.

В умовах такої невиправданої та безпрецедентної військової агресії, для російського режиму було б неприйнятно отримувати будь-які вигоди від участі російських чи білоруських гравців у Вімблдоні.

Тому ми маємо намір, з глибоким жалем, відхилити заявки від російських та білоруських гравців на турнір у 2022 році», — йдеться у заяві організаторів.

Читайте також: Долгополов підтримав рішення Вімблдону забанити росіян

Вімблдон став першим великим турніром із тенісу, який заборонив росіянам і білорусам брати участь у особистих змаганнях. Турнір пройде з 27 червня по 10 липня.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 56-й день.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Україна перед Самітом миру впевнилася у підтримці країн Ради Європи — МЗС

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua