News.ua


Офіцер ВМС України Кисельов розповів про тортури в Генічеську

Ноябрь 23
14:05 2022


Під час «судового засідання в Джанкойському районному суді» арештований в Криму капітан першого рангу Військово-морських сил України в запасі, колишній капітан корабля «Славутич» Олексій Кисельов розповів про тортури в окупованому Генічеську.

Про це повідомило видання «Кримський процес», передає Укрінформ.

«За словами Кисельова, його били й катували протягом 5 днів, вимагаючи, щоб він зізнався на камеру, ніби є керівником партизанського руху. Він не погодився, а 27 липня його посадили в автомобіль і повезли до Криму, очі попередньо зав’язали ганчіркою. За словами підсудного, прикордонний контроль не проходив. Один раз машина зупинилася, на нього хтось подивився і машина поїхала далі», — пише видання.

Також повідомляється, що Кисельов розкритикував частину обвинувачення щодо «морської блокади Криму». Він наголосив, що цілий військовий флот не зміг забезпечити повну блокаду Одеси, а у випадку з півостровом це було технічно нереально.

Після допиту Кисельова «суд» викликав для допиту свідка обвинувачення з персоналу прикордонного пункту пропуску, який повідомив, що 27 липня на пункті пропуску «Джанкой» він проводив паспортний контроль Кисельова. Проте свідок уточнив, що Кисельова він не пам’ятає, а про цю обставину йому стало відомо зі слів керівника.

Також був допитаний ще один свідок обвинувачення — Сергій Гудим, якого «Київський районний суд» Сімферополя визнав винним у тому, що він був членом добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана.

Читайте також: У Криму засудили до року в’язниці матроса, який закликав вбивати загарбників

Як зазначає «Кримський процес», цей свідок дав суперечливі свідчення, з яких стало зрозуміло, що на попередньому слідстві він підписував протокол допиту, складений співробітниками слідчих органів і сам з відомостями з цього протоколу не ознайомлений.

Як повідомлялося, Олексія Кисельова затримали в Генічеську 22 липня. фсб обвинуватило його в тому, що він нібито готував людей з «батальйону Номана Челебіджихана» для диверсії та морської блокади Криму.

Олексія Кисельова тримають у сімферопольському СІЗО, де він оголошував голодування через те, що йому не надавали медичної допомоги.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Не гірша за людську. У США винайшли інноваційну електронну шкіру для роботів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua