News.ua


Німеччина вже стала лідером у посиленні української ППО — Зеленський

Февраль 17
08:01 2024

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Німеччина вже стала лідером у посиленні протиповітряної оборони України.

Про це Зеленський сказав під час спільного брифінгу з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми провели перемовини один на один з паном канцлером та у форматі делегацій. Ключове питання — ситуація на фронті, ситуація на полі бою в Україні. Зокрема, перевага критична російських окупантів в артилерії і в інших видах зброї є. Ми робимо все можливе, щоб за наявних міжнародних обставин забезпечувати нашу оборону, і я дякую Німеччині за підтримку, дякую Німеччині за розуміння. Ми обговорили також посилення нашої ППО, Німеччина вже стала одним із лідерів такої підтримки», — сказав Зеленський.

Він зазначив, що вже тисячі життів врятовані від російських ударів завдяки такій підтримці, але потреба у захисті більша.

«Сьогодні ми з паном канцлером обговорили цілком конкретні речі, які можуть врятувати тисячі житті в Україні», — поінформував Президент.

Він підкреслив, що лише у єдності можна захистити життя, бо «Путін не зупиниться, його можна лише зупинити, і лише всім разом, у співпраці».

Читайте також: Німеччина надає Україні новий пакет військової допомоги більш як на €1 мільярд

Як повідомлялося, у межах візиту до Німеччини Президент Володимир Зеленський підписав із Федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцом Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Федеративною Республікою Німеччина.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Україна перед Самітом миру впевнилася у підтримці країн Ради Європи — МЗС

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua