News.ua


Німеччина буде рада візиту Зеленського, але танки Leopard передавати поки не збирається

Декабрь 21
15:35 2022


Німеччина буде рада, якщо Президент України Володимир Зеленський вирішить здійснити візит до ФРН.

Про це сказав речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт на брифінгу в Берліні в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не можу повідомити про якісь плани в ближчому майбутньому. Звісно, в Німеччині будуть дуже раді вітати Президента України, якби він вирішив здійснити такий візит», — сказав Гебештрайт, додавши, що й про візит Зеленського до США не було відомо до самого останнього моменту.

Він назвав «дуже позитивним знаком і обнадійливим кроком» те, що Зеленський зміг виїхати з України та відбути з візитом до Вашингтона, першим закордонним візитом за багато місяців, протягом яких він взяв віртуальну участь у дуже багатьох зустрічах. Гебештрайт також нагадав, що іде 301-й день війни росії проти України.

Щодо можливості оголошення нових позицій військової допомоги в разі такого потенційного візиту, зокрема, передачі танків Leopard, то речник зазначив, що наразі планів щодо танків немає.

Він нагадав 3 принципи німецького уряду: підтримувати Україну всіма силами, не допустити прямого протистоянні рф і НАТО, не діяти в таких питаннях одноосібно. Гебештрайт нагадав, що досі жодна країна не надала Україні танки західного зразка та що він не бачить ознак, що це станеться ближчим часом.

Водночас офіційний представник уряду ФРН підкреслив, що ситуація розвивається «дуже динамічно», оцінка її проводиться регулярно.

Читайте також: Словаччина отримала німецькі Leopard-2 замість 30 БМП, які передала Україні

Нагадаємо, Україна давно просить Німеччину надати їй бойові танки Leopard, однак Берлін до цього часу не погоджується. При цьому ФРН є одним з найбільших постачальників зброї для України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Росії передадуть спільну переговорну позицію Саміту миру — речник Президента

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua