News.ua


Нідерланди підтвердили свою підтримку, щоб Україна могла продовжити боротьбу — Оллонгрен

Ноябрь 02
23:24 2023

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен знову приїхала до Києва і наголосила, що з наближенням зими та усвідомленням того, що жага війни в Росії не згасне, Нідерланди ще раз підтвердили свою підтримку, щоб Україна могла продовжити боротьбу.

Як повідомляє Укрінформ, про це Оллонгрен напсиала у соцмережі Х (колишній Твіттер).

“Я говорила у Києві із Президентом України Володимиром Зеленським. Із наближенням зими та усвідомленням того, що жага війни у Росії не згасне, я ще раз підтвердила підтримку Нідерландів, щоб Україна могла продовжити боротьбу”, — написала Оллонгрен.

Вона також зазначила, що під час візиту в Україну також відвідала Харків.

“Образи цього сильно зруйнованого міста відображені у моїй сітківці. Я думаю про жертв і жителів, для яких російська загроза така близька”, — написала міністерка.

Оллонгрен також наголосила, що військові злочини не повинні залишатися безкарними.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський зустрівся з міністеркою оборони Королівства Нідерланди Кайсою Оллонгрен, яка прибула з візитом до України.

Глава держави подякував Оллонгрен за її велику увагу до України та неодноразове відвідання держави з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Президент високо оцінив плідний діалог з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, зокрема підсумки телефонної розмови, яка відбулася 30 жовтня.

Також він поінформував про ситуацію на полі бою.

Читайте також: Умєров обговорив із міністеркою оборони Нідерландів потреби України в ППО та далекобійних ракетах

Було детально обговорено подальшу підтримку з боку Нідерландів у посиленні спроможностей українських захисників та безпеку «зернового коридору».

Крім того, відбувся обмін думками щодо розвитку ситуації на Близькому Сході.

Наприкінці зустрічі Зеленський вручив Оллонгрен орден князя Ярослава Мудрого III ступеня — за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавного співробітництва, підтримку незалежності та територіальної цілісності України.

Фото: Kajsa Ollongren@DefensieMin, X

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу можна написати лист політв’язню — Ташева

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua