News.ua


НБУ на міжбанку за тиждень продав майже 436 мільйонів доларів з резервів

Июнь 26
06:08 2023

За тиждень з 19 по 23 червня Нацбанк продав на міжбанківському валютному ринку 435,82 млн доларів і купив 8,29 млн доларів.

Про це свідчать дані НБУ.

Згідно з даними валютних інтервенцій Національний банк за тиждень продав на міжбанківському валютному ринку 435,82 млн доларів. При цьому регулятор купив 8,29 млн доларів. Минулого тижня НБУ продав — 446,76 млн доларів, а тижнем раніше тільки 292,69 млн доларів.

Водночас від початку 2023 року Нацбанк купив 165,27 млн доларів та продав 11,922 млрд доларів.

НБУ використовує продаж валюти з резервів зокрема для стримування тиску на валютному ринку, спричинений емісією гривні. Також він продає валюту для балансування ринку експортерів та імпортерів задля утримання фіксованого курсу.

Нагадаємо:

Нацбанк оголосив про подальше пом’якшення валютних обмежень: з 21 червня надана можливість розраховуватися за новими кредитами від нерезидентів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

"Укрпошта" продаватиме на аукціонах посилки, які були незатребувані протягом 6 місяців

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua