News.ua


НАТО вітає зусилля з пошуку мирного врегулювання — Столтенберг

Июнь 14
00:16 2024

Альянс вітає усі зусилля з мирного регулювання, зокрема проведення Саміту миру Швейцарії, і продовжить підтримувати Україну, аби вона залишалася у сильній позиції для переговорів.

Про це енеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив на пресконференції після зустрічі міністрів оборони країн альянсу в Брюсселі, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Ми рішуче підтримуємо зусилля з пошуку мирного врегулювання, ми вітаємо той факт, що багато країн візьмуть участь у саміті, і союзники по НАТО також будуть присутні на ньому», — заявив Столтенберг.

Але, на його думку, найважливішим є те, що Україна має вирішувати сама, що саме є прийнятним рішенням для неї, а НАТО лише допомагає Україні підтримувати це право.

«Це не робить нашу підтримку конфлікту меншою, але врешті-решт це має бути саме Україна. Водночас це питання нерозривно пов’язане з ситуацією на полі бою. Тому, якщо ви хочете мирного вирішення шляхом переговорів, яке б гарантувало те, що Україна буде демократичною, суверенною державою в Європі, то шлях до цього — надання військової підтримки Україні», — пояснив він.

Читайте також: НАТО відповість Росії на акти саботажу і диверсій проти союзників — Столтенберг


Саме тому завданням НАТО, вважає Столтенберг, є надання довгострокової підтримки Україні, щоб «продемонструвати президентові Путіну, що він має погодитися із вашими правилами»

Як повідомляв Укрінформ, генсек НАТО пропонує забезпечити щорічну підтримку України у €40 мільярдів.

Фото: gdpr-info.eu

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Apple може інтегрувати чат-боти Gemini та ChatGPT у новий iPhone

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua