News.ua


На Хмельниччині стартував міжнародний проєкт із популяризації українського борщу

Сентябрь 27
10:33 2022


На Хмельниччині стартував проєкт із популяризації українського борщу, в межах якого представники різних країн долучатимуться до приготування цієї страви за стародавніми рецептами у режимі онлайн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Хмельницька обласна рада.

«Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва розпочав цікавий проєкт із приготування борщу за стародавніми рецептами в режимі онлайн, до якого долучатимуться представники та волонтери різних країн», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в межах проєкту вже відбулася перша зустріч із волонтерами з Польщі, до якої доєдналися директор центру Мая Онищук, голова Дунаєвецької міської територіальної громади Веліна Заяць та волонтер міжкультурного центру інтеграції «Hubska 7» і фундації «Wrocłajf» Тетяна Козловська-Кондратьєва. Трансляція відбувалася на сторінках центру в соціальних мережах.

Читайте також: У МКІП кажуть, що український борщ потребує охорони — втрачається рецептура

Як повідомляв Укрінформ, український борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.

Фото:  Хмельницька обласна рада

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

МЗС України у роковини депортації кримських татар закликало світ посилити тиск на Росію

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua