News.ua


На Херсонщині наступного тижня почнуть відновлювати електромережі

Октябрь 02
05:14 2022


У звільнених селах Херсонської області з наступного тижня почнуться роботи з поновлення електромереж.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що віцепрем’єрка-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час робочої поїздки на Херсонщину заявила, що для відродження звільнених територій, яких стає дедалі більше, уряд втілює стратегію реінтеграції. Це відродження – поетапне.

Так, у звільнених селах Херсонщини на сьогодні до 40% житла зруйновано чи пошкоджено. Не всюди є електро-, газо- та водопостачання. Не вистачає ліків, продуктів, теплих речей на зиму.

Читайте також: Жителі звільнених територій Херсонщини отримають по 1200 гривень допомоги

Зазначається, що початок відновлення звільнених територій – у підтримці кожної сім’ї, що там живе та потребує допомоги. Зокрема, жителі отримають гуманітарну, фінансову допомогу, продукти, ліки та паливо.

“Вже з наступного тижня у звільнених селах Херсонщини почнуться роботи з поновлення мереж електроживлення, буде організована доставка дров для опалення осель”, — ідеться в повідомленні.

У звільненій від росіян Кочубеївці найближчим часом відновить роботу відділення “Укрпошти” та запрацює банківський термінал. А вже з наступного тижня розпочнеться виплата пенсій. Також у селі вирішене питання з первинною медичною допомогою: там запрацюють бригади екстреної допомоги. Для зручного сполучення з населеним пунктом найближчим часом проведуть ямковий ремонт ділянки автодороги Кочубеївка – Кривий Ріг.


Читайте також: Естонія допоможе відновити транспортну інфраструктуру на Житомирщині

Ще в одному звільненому населеному пункті Херсонщини – Високопіллі наступного тижня розпочнуть відновлювати мережі електроживлення. Туди також доставлять дрова та пічки для опалення осель.

Мінреінтеграції активно залучає міжнародних партнерів до проєктів з надання жителям звільнених територій фінансових виплат, а також допомоги паливом на зимовий період.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня віцепрем’єрка-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час робочої поїздки на Херсонщину наголосила, що звільнені території є безумовним пріоритетом влади попри складність відновлення зруйнованого ворогом звичного мирного укладу життя.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленський підписав закон щодо спрощення роботи ВАКС

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua