News.ua


На московській вулиці у Празі відкрили фотовиставку «Діти війни»

Сентябрь 15
13:15 2022


На московській вулиці у Празі відбулося відкриття фотовиставки «Діти війни», яку підготувала мерія Праги 10 у співпраці з фондом Act For Ukraine і Посольством України в Чехії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства.

Зауважується, що у церемонії відкриття узяв участь міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

У диппредставництві повідомили, що виставка складається з 13 великоформатних світлин від українських фотографів Яна Доброносова, Михайла Палінчака, Костянтина Реуцького, Сергія Кушніренка, які наближають чеському глядачеві життя українських дітей в умовах російської агресії та нагадують про жахливу статистику: 374 дітей загинуло, загалом понад 7 500 000 дітей потребують допомоги внаслідок бойових дій рф на території України.

«Тринадцять надзвичайно сильних фотографій, які вам розкажуть більше, ніж тисячі слів», – сказала у своєму виступі перша заступниця мера Праги 10 Яна Комрскова.

Вона пояснила, чому мерія вирішила відкрити експозицію саме на московській вулиці: «Цим самим ми символічно хочемо продемонструвати, що насамперед москва б мала щоденно мати перед очима зображення людських трагедій, які спричинила російська агресія. Я щиро бажаю, щоб ми якомога швидше могли говорити про жахи російської війни в минулому часі».

«Діти завжди найбільше страждають у будь-якому конфлікті. Війни відбирають у них найважливіше – дитячий безпосередній погляд на світ, у якому вони почуваються у безпеці. Я хочу подякувати Чеській Республіці за те, що вона врятувала дитячі посмішки десяткам тисяч українських дітей. Надала їм тимчасовий дім, забезпечила безпеку і піклування, дала шанс далі розвивати свої таланти. Чеські та українські діти, які потоваришують зараз унаслідок російської агресії проти європейських країн, стануть найміцнішою запорукою добрих відносин між нашими країнами в майбутньому», – зазначив на відкритті виставки тимчасовий повірений у справах України в Чехії Віталій Усатий.

За повідомленням, виставку у Празі підготувала українська організація ActForUkraine, яка з допомогою подібних проєктів збирає кошти на допомогу українській армії і цивільному населенню. Відвідувачі виставки можуть зробити внески на підтримку ініціатив фонду через QR коди, розміщені біля фотографій.

Виставка на вулиці московській (на перетині з вулицею Житомирською) триватиме до середини жовтня.

Нагадаємо, у чеському місті Лідіце, на території Меморіалу Другої світової війни відкрили виставку дитячих малюнків «Мамо, я не хочу війни!», що триватиме до кінця жовтня.

Фото: Embassy of Ukraine in Prague / Фейсбук

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Розвідники за ніч знищили декілька одиниць військового транспорту й техніки росіян

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua