News.ua


На Херсонщині загарбники сформували спецгрупи, щоб сховати тіла загиблих — Зеленський

Июнь 22
23:40 2023


На лівобережжі Херсонщини окупанти сформували спеціальні групи, щоб прибрати і, очевидно, сховати тіла загиблих внаслідок підриву Каховської ГЕС людей.

Про це розповів Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Була й окрема доповідь міністра внутрішніх справ щодо підтримки людей і життя на Херсонщині та в інших районах нашого Півдня, які постраждали від знищення Каховського водосховища. Звичайно, маємо інформацію і щодо того, що відбувається на окупованій частині Херсонщини. Для цього навіть слова «катастрофа» замало. Російське зло сформувало там спеціальні групи, щоб прибрати й, очевидно, сховати тіла загиблих людей», — сказав Президент.

Читайте також: Росіяни направили на нас 18 мільярдів кубометрів неконтрольованої води – голова Херсонської ОВА

За його словами, це не вперше Росія робить – намагається знищити докази та сліди своїх злочинів на окупованій території.

«Так вони робили й у Маріуполі, і в інших місцях. Але це така правда, яку не сховати. І я дякую всім, хто допомагає нашій розвідці, нашим спецслужбам здобувати потрібну інформацію!», — наголосив Зеленський.

Читайте також: На території окупованої Запорізької АЕС були міни – МАГАТЕ

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

За фактом підриву правоохоронці розпочали розслідування за статтею про екоцид.

Президент Володимир Зеленський в онлайн-зверненні до Організації американських держав висловив переконання, що ті, хто віддавав наказ на знищення Каховської ГЕС і водосховища, розуміли наслідки своїх дій.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Девід Хей: Усик виграє у Ф’юрі, але судді зафіксують нічию

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua