News.ua


На аукціонах у Prozorro.Продажі вже реалізували майже 38 тисяч гектарів землі

Октябрь 06
15:52 2023


На електронних аукціонах у системі Prozorro.Продажі вже продано або здано в оренду майже 38 тис. га землі.

Про це розповів СЕО Prozorro.Продажі Сергій Бут під час пресконференції у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Майже 38 тис. га було продано чи здано в оренду на електронних аукціонах. Переважна більшість — це активи місцевих органів влади, міст, селищ», — сказав він.


Сергій Бут

Бут зазначив, що найбільшу кількість земельних аукціонів організатори проводять щодо земель сільськогосподарського призначення. На аукціонах з оренди частка сільгоспземель становить 70%, а на аукціонах із продажу — 60%.

Загалом, у системі Prozorro.Продажі вже проведено аукціони з продажу 2,7 тис. га землі на загальну суму 1,3 млрд грн. В оренду через аукціони передано 35,1 тис. га землі.

Своєю чергою в.о. голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Дмитро Макаренко повідомив, що у 2023 році станом на початок жовтня вже реалізовано майже 80 тис. га земель сільськогосподарського призначення.

«У 2021 році за перші пів року (роботи ринку землі — авт.) було випущено в обіг понад 100 тис. га. У воєнний 2022 рік ринок, звичайно, просів і в обіг було випущено 69 тис. га. У 2023 році станом на жовтень ми вже бачимо, що вже майже 80 тис. га релізовано і показники наближаються до довоєнних», — сказав він.


Дмитро Макаренко

Макаренко зазначив, що цьогоріч середня ціна гектару сільськогосподарської землі коливається від 33 тис. грн до 37 тис. грн в залежності від регіону.

Читайте також: У Мінагрополітики прогнозують зростання цін на ринку землі

Як повідомляв Укрінформ, ринок землі в Україні офіційно стартував 1 липня 2021 року. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням у 100 гектарів. Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям.

З 1 січня 2024 року стартує другий етап впровадження ринку землі, коли землю зможуть купувати юридичні особи, зареєстровані в Україні. Придбати можна буде не більше 10 тис. га земель сільськогосподарського призначення.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Отключения света в Киеве: почему не работают графики

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua