News.ua


МЗС Австрії викликало російського посла через удар по кафе на Харківщині

Октябрь 06
15:16 2023

МЗС Австрії викликало посла РФ Дмитра Любінського у зв’язку з ракетним ударом по магазину-кафе в селі Гроза на Харківщині, внаслідок чого загинуло 52 людини.

Як передає Укрінформ, про це австрійське зовнішньополітичне відомство повідомило на своїй сторінці в соцмережі X.

«Посла Росії у Відні було щойно викликано через учорашній жахливий ракетний обстріл села в Харківській області, який забрав десятки невинних життів. Атаки на цивільне населення є воєнним злочином. Винні мають бути притягнуті до відповідальності», — заявили в МЗС Австрії.

Як зазначає АРА, у відомстві також підкреслили, що «цією жорстокою атакою на цивільні об’єкти Російська Федерація вкотре порушила міжнародне гуманітарне право». Було заявлено, що Австрія разом з партнерами працюватиме над покаранням відповідальних за воєнні злочини в Україні.

Читайте також: ООН направила експертів у село Гроза після терористичної атаки росіян

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня російські терористичні війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в селі Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем. Унаслідок удару ракетою «Іскандер-М» загинули 52 людини, четверо вважаються безвісти зниклими.

Крім того, 6 жовтня близько 6:45 російські війська завдали ракетних ударів по житлових будинках у Київському та Основ’янському районах м. Харкова. З-під завалів дістали тіло 10-річної дитини. По меддопомогу звернулися близько 20 людей із порізами від скла та забоями. До медзакладів доставили 13 людей, серед них — батьки загиблого хлопчика та його 11-місячний братик.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Лубінець: Тяжкопоранені військові потребують належного захисту держави

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua