News.ua


Молдавські фермери вимагають заборонити імпорт соняшнику з України 

Сентябрь 22
05:33 2023

У Молдові фермери вимагають заборонити імпорт соняшнику з України, через який нібито знижується ціна на цю культуру всередині країни.

Про це пише NewsMaker.

Зазначається, що міністерство сільського господарства Молдови запевняє, що жодного імпорту з України немає.

Крім того, у міністерстві визнають складне становище фермерів, які взяли кредити та торік закуповували дизпальне і добрива за високими цінами.

За словами держсекретаря молдовського відомства Василя Шарбана, уряд моніторить ситуацію і запевняє, що вводити заборону на імпорт не можуть, оскільки його немає.

Різке зниження ціни у Молдові пов’язують із наміром компанії Transoil, яка займається переробкою соняшнику та експортом зернових, завезти в Молдову велику партію соняшнику з України. Дев’ять вагонів цієї культури нібито вже завезли з України.

За оцінкою асоціації сільгоспвиробників «Сила фермерів» цього року в Молдові зберуть близько 700 тис тонн соняшнику. Якщо влада не вживе заходів, це може призвести до банкрутства фермерів, стверджують в асоціації.

Нагадаємо:

Україна та Молдова погодили продовження Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між країнами до кінця 2025 року.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Суд присяжних у Нью-Йорку ухвалив вердикт щодо Трампа

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua