News.ua


Міноборони розраховує на створення спільних зі Штатами підприємств ВПК

Декабрь 05
04:33 2023


За підсумками конференції оборонних індустрій DFNC1: US Edition Україна розраховує на створення спільних підприємств з американською стороною.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю АрміяІнформ повідомив заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

«Україна і США проведуть у Вашингтоні конференцію оборонних індустрій. Конференція стане продовженням першого Міжнародного форуму оборонних індустрій, який відбувся у вересні в Києві і зібрав представників 252 оборонних компаній із понад 30 країн світу. Мета цієї конференції — поглибити співпрацю у сфері виробництва озброєння та обміну технологій між оборонними компаніями України та США», — зазначив Гаврилюк.

Він нагадав, що за результатами київського форуму був створений Альянс оборонних індустрій для виробництва зброї із шести десятків компаній з 23 країн. Серед учасників Альянсу — виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій.

Читайте також: У Міноборони заявили, що в грудні ЗСУ отримають в кілька разів більше безпілотників

Заступник міністра висловив упевненість, що конференція у Вашингтоні стане новим майданчиком для укладання угод про створення спільних американсько-українських підприємств.

«На конференції оборонних індустрій у Вашингтоні відбудуться зустрічі представників найбільших українських виробників ОВТ з американськими колегами. Сподіваємось на укладання угод про створення спільних американсько-українських підприємств для виробництва конче необхідної продукції для обороноздатності нашої держави», — наголосив Гаврилюк.

Читайте також: В Україні працюють над створенням «довгого Нептуна» — Міноборони

Як повідомляв Укрінформ, Україна та Сполучені Штати проведуть Конференцію оборонних індустрій DFNC1: US Edition, яка відбудеться 6-7 грудня у Вашингтоні. Міністр оборони Рустем Умєров наголосив, що конференція поглибить співпрацю у сфері виробництва озброєння та обміну технологій між оборонними компаніями двох держав.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua