News.ua


Лише половина винищувачів США готові до виконання завдань – Bloomberg

Март 30
05:13 2023


Лише близько половини парку винищувачів Пентагону F-35 вважаються придатними до виконання завдань, що значно нижче від цільового показника в 65%.

Про це заявив керівник програми Command, Control, Communications, Intelligence and Networks, генерал-лейтенант ВПС США Майкл Шмідт, передає Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

За словами Шмідта, станом на лютий середньомісячний показник готовності до виконання завдань у флоті США, який налічує понад 540 винищувачів F-35, становив 53,1%. Це означає, що вони можуть виконувати принаймні деякі з необхідних місій, таких як бойові, демонстраційні польоти, навчання і випробування.

Читайте також: Україна вже має розпочати підготовку до отримання літаків F-16 – Ігнат

Відсоток літаків, здатних виконувати всі завдання, – так званий показник повної готовності – становить менш як 30%, зазначив Шмідт у письмових свідченнях, підготовлених для слухань у середу в підкомітеті авіації Комітету з питань збройних сил Палати представників США.

«Це неприйнятно, і максимальне підвищення боєготовності є моїм головним пріоритетом», – ідеться у проєкті виступу Шмідта. За його словами, він прагне підвищити рівень боєготовності щонайменше на 10% упродовж наступних 12 місяців.

Читайте також: Туреччина представила власний винищувач

Зазначається, у 2020 році середній показник повної боєготовності флоту становив близько 39%, коефіцієнт часткової готовності – 69%. Коефіцієнт готовності літаків, призначених для виконання бойових завдань, на кінець 2022 фінансового року становив 65%.

Наразі незрозуміло, чи є показники готовності минулого місяця тимчасовими, чи проявом довгострокової тенденції.

Читайте також: Словаччина надала військової допомоги Україні на 10% свого оборонного бюджету — Кондратюк

Раніше зазначалося, що причиною падіння боєготовності були нестача запчастин, а також частіші, ніж очікувалося, поломки деталей та компонентів двигунів.

Серед інших проблем – тривалий час ремонту, а також лагодження й часта заміна силових модулів двигунів Pratt & Whitney.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

14 : Ukraine Facility, $30 |

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua