News.ua


Лише дві країни Європи не постачають Україні зброю — Кулеба

Август 22
22:43 2022


Серед європейських країн лише Угорщина та Австрія наразі не постачають Україні зброю.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю під час на національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що багато країн, які ніколи в сучасній історії не постачали зброю в зони конфліктів, після початку повномасштабної агресії змінили свою позицію, а деякі держави навіть змінювали для цього національне законодавство.

«За винятком Угорщини та Австрії, як нейтральної країни, зараз для жодної країни Європи постачання зброї в Україну не є табу, хоча було таким. Тому питання не в тому, що вони (країни ЄС — ред.) проти, питання в тому, що коли вони за, але коли переходиш у практичну площину, з’являється багато різних речей — аргументів і дискусій», – сказав Кулеба.

Читайте також: Австрія має вислати російського постпреда, який закликав до геноциду українців — МЗС

Він наголосив, що такі внутрішні політичні дискусії західних партнерів про те, коли та яку зброю передавати, коштують Україні щоденних втрат на фронті.

Як відомо, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Баку відбувся фестиваль азербайджансько-української культури «Vesnyanka»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua