News.ua


Країни НАТО обговорять надання Україні F-16 – Кулеба

Апрель 04
22:33 2023

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба отримав запевнення від партнерів, що у їхніх країнах обговорять готовність українських пілотів керувати винищувачами F-16, яка набагато вища, ніж дехто вважає.

Про це Кулеба сказав на брифінгу за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що обговорював питання надання Україні F-16 на деяких двосторонніх зустрічах у Брюсселі.

За його словами, українська сторона розвіяла деякі аргументи тих, хто вважає, що надання Україні західних літаків – це «занадто довго і занадто складно і майже неможливо з практичної точки зору».

«Ніхто не каже, що це непотрібно. Рішень немає, але я отримав сьогодні запевнення, що та інформація, яку я надав, про набагато вищу готовність України оперувати цими літаками, ніж дехто вважає, буде обговорена у столицях з політичним керівництвом цих держав», — сказав Кулеба.

Насамкінець він висловив упевненість, що рішення про надання Україні західних винищувачів буде ухвалене — «просто це займе час».

Читайте також: ЗСУ швидше отримають усе, що треба для контрнаступу — Кулеба про результати Комісії Україна-НАТО

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу вважає, що партнери мають відмовитися від принципу поетапної військової підтримки України і надати все необхідне для української перемоги, в тому числі винищувачі F-16.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Мецола: Для мене неприйнятно, якщо Україна робить крок до членства, а ЄС — ні

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua