News.ua


Комісія стратегічного партнерства зі США: Кулеба назвав три завдання для України

Сентябрь 09
19:50 2021

Українська частина Комісії стратегічного партнерства України та США визначила 3 завдання своєї подальшої роботи: реформа комісії, надання американській стороні українського проєкту Хартії стратегічного партнерства і підготовка плану трансформації країни.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

“Ще перебуваючи у Вашингтоні я доручив скликати українську частину Комісії стратегічного партнерства, щоб невідкладно, не марнуючи жодної години, жодного дня, почати працювати над виконанням домовленості Президентів і над організацією засідання комісії. Вже вчора (8 вересня – ред.) в МЗС відбулося засідання української частини комісії. Ми поставили три завдання перед нашими колегами з інших міністерств та відомств, які входять до складу комісії”, — зазначив він.

Такими завданнями, за словами Кулеби, є:

  • реформа комісії, щоб зробити її структуру більш дієвою та ефективною;
  • внесення на розгляд американської сторони українського проєкту спільної Хартії стратегічного партнерства;
  • підготовка плану трансформації України, який був презентований Президентом Володимиром Зеленським у США для розгляду на засіданні комісії.

“План трансформації — це набір конкретних інвестиційних проєктів в Україні, які змінять нашу державу, які зроблять її сильнішою, а Комісія стратегічного партнерства — це інструмент, де ці проєкти можуть бути розглянуті на предмет пошуку фінансування та американських бізнес-партнерів для їх реалізації”, — акцентував міністр.

Читайте також: Україна буде основним союзником США в НАТО, а не поза ним — Кулеба

Глава української дипломатії поінформував, що проведення першого за 3 роки засідання комісії і ухвалення Хартії стратегічного партнерства України та США є домовленістю Президентів двох країн. Відповідне доручення отримали Кулеба та державний секретар США Ентоні Блінкен.

“Перша (хартія — ред.), нагадаю, була ухвалена у 2008 році. Ми всі з вами прекрасно розуміємо, що світ змінився, виклики змінилися. Нам потрібен новий базовий документ, який зробить наші відносини ще міцнішими, ще сильнішими”, — наголосив міністр.

Читайте також: На Банковій — про візит Зеленського до США: Вдалося реалізувати більше, ніж планували

Він акцентував, що комісія буде посилена і змінена таким чином, щоб найкраще відповідати викликам, які стоять перед двома державами, відповідно до домовленостей лідерів держав.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський перебував у США з кількаденним робочим візитом із 31 серпня. 1 вересня відбулися переговори глав двох держав.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Гороскоп на 22 мая для всех знаков зодиака – чем отличится среда

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua