News.ua


Китай і Туреччина розробляють платформи для перемовин між Україною та Росією — ISW

Февраль 29
11:27 2024

Китай і Туреччина, ймовірно, розробляють власні переговорні платформи для припинення війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначається, Москва може використовувати це для просування своїх наративів щодо переговорів з Україною.

«Туреччина і Китай, схоже, створюють власні переговорні платформи для припинення війни, які Кремль, ймовірно, використає для подальшого поширення своїх старих наративів щодо переговорів з Україною», — йдеться у звіті.

«Кремль уже робив це, спираючись у пропаганді на підхід КНР до розпливчастого мирного політичного плану для України. У МЗС Китаю заявили, що спеціальний представник уряду країни у справах Євразії Лі Хуей відвідає Україну, РФ та деякі країни Європи для вирішення збройного «конфлікту». Водночас президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 28 лютого вкотре наголосив, що Анкара готова надати Москві та Києву власну платформу для переговорів», — йдеться у звіті ISW.

Читайте також: Сікорський застеріг США від політики умиротворення агресора

«Кремль, ймовірно, використає ці запропоновані платформи, щоб поширити наратив про те, що Україна відмовляється від ведення переговорів. ISW продовжує вважати, що Кремль не зацікавлений у припиненні війни на будь-яких інших умовах, окрім умов, сформульованих РФ», — йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, Китай наприкінці тижня планує вдруге направити спеціального представника уряду з питань Євразії Лі Хуея в Україну, європейські країни та Росію для пошуку шляхів політичного врегулювання «української кризи».

Фото з сайту Business Recorder

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Планові відключення застосовують щодо 200 тисяч абонентів на Харківщині

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua