News.ua


Кислиця звернувся до керівництва ООН з приводу злочинів Росії

Апрель 18
03:04 2024

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця надіслав письмове звернення до керівництва ООН, у якому вказав на продовження терористичної діяльності РФ, спрямованої проти цивільних осіб та інфраструктури, і на неприпустимість бездіяльності щодо нелегітимного перебування Росії в Раді Безпеки.

Як передає Укрінформ, про це постпред написав у соцмережі Х.

У документі, адресованому, зокрема, Генсеку ООН Антоніу Гутеррешу, голові Генасамблеї Деннісу Френсісу, постпреду Мальти, яка нині головує в Радбезі, Ванессі Фрейзер, Кислиця зазначив, що 17 квітня російські війська випустили три балістичні ракети «Іскандер» по об’єктах соціальної та цивільної інфраструктури в густонаселеній центральній частині Чернігова. Внаслідок атаки загинуло щонайменше 17 осіб, ще 78 осіб отримали поранення, зруйновано восьмиповерхову будівлю, пошкоджено 24 житлових будинки, готель, лікарню та вищий навчальний заклад.

«Ці атаки є ще одним доказом терористичної природи російських збройних сил…. – написав постпред. – Враховуючи постійний і триваючий характер таких атак, а також усвідомлюючи необхідність негайного втручання, я був би вдячний за вашу особисту увагу та повне використання всіх наявних інструментів… для боротьби з цими злочинами РФ».

Читайте також: Росія несе відповідальність за ризики на ЗАЕС, які вона сама створює — ЄС в Радбезі ООН

За словами Кислиці, «злочин агресії, воєнні злочини та злочини проти людяності, вчинені Російською Федерацією, вкотре свідчать про неприпустимість бездіяльності стосовно нелегітимної присутності Росії в Раді Безпеки ООН».

Як повідомляв Укрінформ, у середу вранці російські війська вдарили по Чернігову трьома крилатими ракетами «Іскандер».

Росія вважається одним із п’яти постійних членів Ради Безпеки ООН, хоча жодним документом її перебування в цьому органі не передбачено. Відповідно до Статуту ООН, постійними членами є США, Велика Британія, Франція, Китай та Радянський Союз, який припинив своє існування 1991 року.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Почему у беременных болит голова и что с этим делать

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua