News.ua


Кент не очікує прямої участі США у Мінському та Нормандському форматах

Июль 24
16:32 2021

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Джордж Кент не очікує прямої участі Сполучених Штатів у нормандському форматі на Мінському процесі.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в інтерв’ю Суспільному.

«На цей момент я не очікую участі американських посадовців у Мінському процесі беспосередньо. Я також не очікую приєднання американських посадовців до нормандських зустрічей напряму. Але перемовини будуть тривати», — прокоментував Кент.

Він зауважив, що Росія вже 6 років не виконує зобов’язання, взяті в рамках мінського формату.

Читайте також: Зеленський хоче, щоб США «допомогли» Росії завершити війну на сході України

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський прагне, аби Сполучені Штати Америки долучилися до мирного врегулювання ситуації на сході України в нормандському або іншому форматі.

Останній саміт у нормандському форматі відбувся в грудні 2019 року, наступний планувався на квітень 2020-го, однак він не відбувся як через пандемію, так і через те, що процес знову загальмував. Наразі робота в форматі відбувається на рівні політичних радників.

Фото: Chip Somodevilla/Getty Images

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Нікопольському районі від російських атак — четверо постраждалих за день

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua