News.ua


Кандидат у президенти ЄК Райнтке: Ми зараз у критичній точці через війну Росії проти України

Май 24
01:04 2024


Кандидат на посаду президента Єврокомісії від Європейської партії зелених Террі Райнтке (Німеччина) вважає, що Європа зараз перебуває у критичній точці через війну, розпочату Росією проти України, тож для Євросоюзу ключовою є співпраця у сфері оборони.

Про це вона сказала під час дебатів кандидатів на посаду керівника Єврокомісії за участю представників провідних європейських партій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я би хотіла щоб не було війни на сході Європи, щоб не було такого агресора, як Путін, але зараз ми перебуваємо у критичній точці. Питання про те, як ми будемо співпрацювати в галузі оборони, є ключовим для наших громадян», — зазначила кандидат.

За словами Райнтке, співпраця в оборонній сфері стосується не лише інновацій, а й використання коштів платників податків, тому в ЄС має працювати фонд, що буде спрямовувати ресурси на потреби оборони.

Крім того, вона закликала зупинити право вето й одноголосності, зауваживши, що Європа «не може надавати таким людям, як Віктор Орбан, право вето з питань оборони».

Як повідомлялося, 6-9 червня 2024 року в усіх країнах ЄС відбудуться вибори до Європейського парламенту, які стануть визначальними для формування ключових напрямків внутрішньої та зовнішньої політики ЄС на наступні роки.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Соломия Витвицкая: Я сейчас более взвешенная

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua