News.ua


Канадський парламент схвалив резолюцію на підтримку України

Февраль 17
03:00 2024

Канадський парламент ухвалив резолюцію із закликом до уряду посилити підтримку України в її захисті від російської агресії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, резолюція отримала одностайну підтримку членів Палати громад.

“Закликаємо уряд Канади й надалі надавати військову й фінансову підтримку Україні та укласти із Україною угоду про безпекові гарантії, аби збільшити її спроможність оборонятися від невиправданої російської агресії”, — йдеться у тексті документа.

Окрім цього, канадський уряд закликали підтримати майбутнє членство України в НАТО, посилити санкції проти Росії та передати для потреб відбудови України майно російської держави та олігархів: “Закликаємо уряд Канади докладати всіх можливих зусиль та надавати необхідну дипломатичну й фінансову підтримку для повернення українських дітей, примусово депортованих до Росії”.

Читайте також: Парламенті Канади зробив ще один крок до ратифікації Угоди про вільну торгівлю з Україною

Депутати також закликали “підтримати зусилля із притягнення до відповідальності порушників міжнародного права”.

До слова, ухвалена резолюція не є юридично зобов’язуючою для уряду, але висловлює політичну волю парламенту.

Після початку повномасштабного російського вторгнення Канада надала Україні військової допомоги на майже $2 мільярди. Загальний обсяг різноманітної канадської допомоги Україні, в тому числі гуманітарної та фінансової, з початку 2022-го року перевищив $7,5 мільярда.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Відеопортал з Нью-Йорка в Дублін повертається

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua