News.ua


Канада рішуче засуджує жорстоке поводження з Кара-Мурзою у Росії

Июнь 28
22:10 2024


Жорстоке ставлення, якого опозиціонер Володимир Кара-Мурза зазнає у Росії, викликає засудження.

Як передає Укрінформ, про це в Оттаві заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Канада засуджує ставлення Росії до Кара-Мурзи та її постійну зневагу до демократичних принципів й прав людини, в тому числі й щодо власних громадян”, — сказав Трюдо.

Він додав, що Канада “рішуче налаштована притягнути Володимира Путіна до відповідальності за його дії”. “У відповідь на все більшу кількість порушень прав людини у Росії та підтримуване державою насильство проти політичних опонентів й критиків ми запровадили санкції проти високопосадовців російського уряду, судової гілки влади тощо”, — зазначив прем’єр-міністр.

Трюдо наголосив, що “мужність Кара-Мурзи та його відданість демократії нагадує нам усім про обов’язок захищати її”.

Читайте також: Поводження з ув’язненими у Росії засудили понад 40 країн в ОБСЄ

Кара-Мурза відбуває 25-річний термін у Росії за звинуваченнями у «державній зраді», «співпраці з небажаною організацією» та «поширенні неправдивої інформації про російську армію». Amnesty International визнала Кара-Мурзу в’язнем совісті, «Меморіал» – політв’язнем. Звільнення політика вимагали низка міжнародних організацій та уряди кількох західних країн.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація ВК-6 суворого режиму в Омській області РФ перевела Володимира Кара-Мурзу на один із двох найсуворіших режимів ув’язнення в російських колоніях — до приміщення камерного типу.

 Фото: Justin Ttang / The Canadian press

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Компанія Sony скоротить 250 співробітників команди з виробництва оптичних носіїв

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua