News.ua


Імпорт зерна з України буде призупинено щонайменше до липня – уряд Польщі

Апрель 09
12:34 2023

2636 переглядів

Заступник міністра сільського господарства Польщі Януш Ковальський заявив, що імпорт зерна з України буде призупинено щонайменше до липня цього року.

Про це він розповів в інтерв’ю TVP Info. 

Заступник міністра підкреслив, що Європейський Союз не зробив нічого, щоб допомогти польським фермерам. 

«Ефективність в перші години роботи нового міністра Роберта Телуса, за підтримки прем’єр-міністра і президента, а також в результаті переговорів з президентом Зеленським, показала, що ми здатні домовитися з Україною і тимчасово призупинити імпорт принаймні до липня», — сказав заступник глави Мінсільгоспу.

«Я вважаю — і це моя думка — що Європейська комісія, особливо Німеччина і Франція, Франція, яка, природно, є проросійською, були зацікавлені в тому, щоб закласти міну під польсько-українські відносини», – заявив Ковальський.

За його словами, польсько-українська угода щодо зерна має стати першим кроком для вирішення сільськогосподарської кризи. 

Крім того, Ковальський висловив думку, що мита повинні бути введені на всю сільськогосподарську продукцію з України, і що це початок великої битви, яку польський уряд зараз веде з Європейською комісією, щоб захистити польське сільське господарство.

«Ми допомагаємо Україні, але ми повинні бути транзитною країною. Всі продукти повинні йти через Польщу, вони не можуть зашкодити польським фермерам, польським виробникам і спричинити кризу продовольчої безпеки», – сказав Ковальський.

Як повідомлялося, польські фермери пригрозили на три дні заблокувати пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ», якщо не буде врегульоване питання продажу в Польщі українського зерна.

Нагадаємо:

Міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус заявив, що українська сторона запропонувала на певний час повністю зупинити ввезення зерна до Польщі, але не транзит.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Deutsche Bank |

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua