News.ua


Hubble показав барвистий залишок наднової у сузір’ї Золотої Риби

Ноябрь 28
13:38 2022


Космічний телескоп NASA/ESA Hubble завдяки камері Wide Field Planetary Camera 2 зробив яскраве фото залишку наднової DEM L 190.

Про це повідомляє обсерваторія, передає Укрінформ.

DEM L 190, також відома як LMC N49, є найяскравішим залишком наднової у Великій Магеллановій Хмарі. Космічний об’єкт розташований у сузір’ї Золотої Риби за приблизно 160 000 світлових років від Землі.

На знімку зображений залишок наднової у формі полум’я. Він складається з багатьох довгих ланцюжків і тонких шарів газу, які яскраво світяться оранжевим і синім. Слабкі газові хмари окреслюють його краї. DEM L 190 оточують кілька розкиданих синіх і червоних зірок.

Читайте також: Hubble показав галактичне зіткнення у сузір’ї Ерідан

Попереднє фото DEM L 190, зроблене Hubble, опубліковане у 2003 році.

Як повідомляв Укрінформ, космічний телескоп NASA/ESA Hubble завдяки камері Advanced Camera for Surveys зробив світлину галактичного зіткнення двох галактик під назвою Arp-Madore 417-391, що у сузір’ї Ерідан.

Фото: ESA/Hubble & NASA, S. Kulkarni, Y. Chu

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Девід Хей: Усик виграє у Ф’юрі, але судді зафіксують нічию

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua