News.ua


Гутерреш особисто обговорює з донорами фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Январь 29
21:52 2024


Генсек ООН проводить зустрічі з представниками країн, котрі відмовилися фінансувати Агентство у справах палестинських біженців і організації робіт на Близькому Сході (UNRWA), співробітників якого підозрюють у причетності до нападу ХАМАС на Ізраїль.

Як передає власкор Укрінформу в Нью-Йорку, про це повідомив у понеділок речник генсека ООН Стефан Дюжаррік.

За його словами, у понеділок вранці Гутерреш провів переговори з постпредом США при ООН Ліндою Томас-Грінфілд, завтра він має зустрітися з представниками інших «основних країн-донорів».

В ООН також вітають звернення двох десятків неурядових організацій, котрі обґрунтовують необхідність фінансування агентства, яке надає допомогу не тільки в Газі, а й на Західному березі річки Йордан, у Лівані, Сирії та Йорданії, сказав Дюжаррік.

Водночас він не відповів на запитання, який суд має притягати до відповідальності співробітників UNRWA, які можуть бути пов’язані з ХАМАС.

Читайте також: Reuters із посиланням на досьє Ізраїлю: 190 співробітників ООН у Газі причетні до нападу ХАМАС

«Думаю, з часом ці речі стануть зрозумілішими. ООН тут ні при чому. Ми не передаємо людей (під суд – ред.), але вважаю, розслідування має йти своєю чергою», – сказав речник.

Він пояснив, що в структурах ООН на Близькому Сході працює близько 13 тис. осіб, а в разі припинення фінансування кошти завершаться вже в лютому.

При цьому Дюжаррік нагадав, що саме UNRWA оголосило про ці проблеми в агентстві: «Воно зробило перший крок – поінформувало найважливіших донорів». І це, за словами речника, свідчить про підзвітність цієї структури.

Читайте також: Агентство ООН розслідує причетність співробітників до нападу на Ізраїль 7 жовтня

Як повідомляв Укрінформ, Гутерреш закликав низку країн-донорів відновити фінансування UNRWA після інформації про участь окремих його співробітників у нападі ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. Також він зазначив, що винуватці будуть притягнуті до відповідальності.

Близько двох десятків країн призупинили фінансування UNRWA на час розслідування. Серед них – США, Велика Британія, Нідерланди, Італія, Німеччина, Австралія, Швейцарія.

 Фото: JASON SZENES / EPA

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Рада ухвалила за основу законопроєкт про хміль і хмелепродукти

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua